Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 916 kJ / 1 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,50 g |
Tuky | 110,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 17,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sezamová semínka je možno opatrně upražit v předehřáté troubě (170°C) na plechu s pečícím papírem. Asi po 7 minutách je obracečkou prohrábneme a necháme v troubě dalších 6-7 minut.
Nebo je opražíme na suché pánvi - raději pomaleji a při nižší teplotě, za stálého promíchávání. Sezam má vonět a barvit se, tmahonědá spálená semínka nejsou žádoucí. Krok 2: Vychladlá semínka vsypeme do mixéru a asi minutu mixujeme nasucho. Při dalším mixování už přidáváme olej podle potřeby a přitom stále stíráme hmotu ze stěn ke dnu nádoby .
Tahini můžeme lehce osolit a v zavřené krabičce (skleničce) uchovat až měsíc v lednici. Krok 3: Tahini lze udělat i z nepražených semínek (nezkoušela jsem), pasta je pak přirozeně světlejší.
Nebo je opražíme na suché pánvi - raději pomaleji a při nižší teplotě, za stálého promíchávání. Sezam má vonět a barvit se, tmahonědá spálená semínka nejsou žádoucí. Krok 2: Vychladlá semínka vsypeme do mixéru a asi minutu mixujeme nasucho. Při dalším mixování už přidáváme olej podle potřeby a přitom stále stíráme hmotu ze stěn ke dnu nádoby .
Tahini můžeme lehce osolit a v zavřené krabičce (skleničce) uchovat až měsíc v lednici. Krok 3: Tahini lze udělat i z nepražených semínek (nezkoušela jsem), pasta je pak přirozeně světlejší.
Zveřejněno 13. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tahini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7xYG
Moje poznámka
Tahini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7xYG
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 43 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 51 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
tahini,
tahini recept,
recept na tahini,
tahiny,
jak vyrobit tahini,
recepty s tahini,
co je tahini,
tahini recepty,
recepty z tahini,
recept tahini,
tahina recept,
tahina,
co je to tahini,
tahiny recept,
tahihi,
recept s tahini,
tahine,
raw tahini recept,
tahiny recepty,
tahini:
Suroviny:
semínka sezamová,
olej,
sůl mořská
Komentáře (2)