Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Baba Ghanoush

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 7. 2017 20:05

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie681 kJ / 163 kcal
Bílkoviny5,34 g
Tuky11,76 g
Vláknina3,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy7,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Baba Ghanoush (babaganúš) jsme ochutnali v Egyptě, kde do něj přidávali i krájenou zeleninu.

Tahini můžete koupit nebo si udělat svoji https://www.toprecepty.cz/recept/53102-tahini/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

14. 7. 2017 11:42

cathleen: aj keď ti vybuchne v hrnci, bude umenie ho použiť...:-8 A možno ti nevybuchne, to len ja musím mať všetko. (alebo skoro všetko?)

cathleen cathleen

14. 7. 2017 11:23

magdalenka: věřím, muselo to být děsné :-(
Když jsem se po internetu rozhlížela po receptu na BG, našla jsem i tohle kráté video, moc pěkné. Ale holky tam lilek propichují jako woo-doo panenku :-D a z ohně vytahují svraskanec....proto raději upeču v hrnci nepropíchnutý;-)
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-her...

magdalenka magdalenka

14. 7. 2017 11:04

cathleen: mne odporne explodoval a bolo umenie rúru vyčistiť, proste z tých špirál franforce nešli dať len tak ľahko dole a dlho to ešte bolo cítiť. Nemyslím, že cez tých pár dier spravených vidličkou veľa toho unikne - stačí dvakrát. Naraz som piekla dva balažány, jeden buchol, druhý nebuchol. Vždy prepichujem, tentoraz som si povedala že nič sa nestane...:-D

cathleen cathleen

14. 7. 2017 10:42

magdalenka: četla jsem, že někomu explodoval. Ale protože jiní zase doporučují nepropichovat kvůli ztrátě voňavých tekutin z lilku při pečení, zavřela jsem tu fialovou nádheru do oválného hrnce s poklicí a dala péct takhle. Nebouchl, do receptu hrnec dopíšu;-)

maris: ano, je opravdu moc dobrá:-K udivilo mě, že jsem tady recept nenašla...

maris maris

14. 7. 2017 08:11

Tuto úpravu lilku mám moc ráda, dělám docela často, tahini ale kupuji. :-)

magdalenka magdalenka

13. 7. 2017 21:16

Ja by som doporučila poprepichovať ten baklažán. Naozaj mám skúsenosť, že mi explodoval v rúre. Mala som čo robiť, kým som to vyčistila...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: baba ganoush recept baba chanouge babaghanush baba ghanousch babakhanous baba ghanouch baba ghanouch recepty baba chanouch baba ghanough salát baba ghanoush baba ghanouch recept baba ghanousch recept baba manou recep baba ghanouge jídlo baba ghanouge baba chanous babaghanush recept baba ghanouche babaganuš baba gnanouch

Suroviny: lilek, česnek, olej olivový, tahini, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá

TopRecepty.cz

Baba Ghanoush

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8yW5