Postup přípravy
Krok 1: Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové, vydlabeme a rozmačkáme, případně dochutíme.
Krok 2: Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem (pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách, nejdříve kůží dolů.
Krok 3: Zatím oloupeme petržel nebo pastiňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, proužky pak pokrm ozdobíme.
Zveřejněno 3. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela a lilkové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOOv
Moje poznámka
Makrela a lilkové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOOv
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 minutami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 43 minutami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 1 hodinou
Pekingská polévka
Hanina_ před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 1 hodinou
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 3 hodinami
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 3 hodinami
Tématické fráze:
lilek a makrela,
liliové pyré
Suroviny:
makrela,
petržel,
lilek,
pepř,
olej olivový,
pepř citronový
Komentáře (1)