Postup přípravy
Krok 1: Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové, vydlabeme a rozmačkáme, případně dochutíme.
Krok 2: Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem (pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách, nejdříve kůží dolů.
Krok 3: Zatím oloupeme petržel nebo pastiňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, proužky pak pokrm ozdobíme.
Zveřejněno 3. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela a lilkové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOOv
Moje poznámka
Makrela a lilkové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOOv
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 4 hodinami
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 6 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 7 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 8 hodinami
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 9 hodinami
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Rajská omáčka
Daniela57 před 3 hodinami
Pyré z dýně hokkaido
Monikama před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 3 hodinami
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
hliboka před 3 hodinami
Mrkvový perník s povidly
David Salamánek před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Eiisa před 3 hodinami
Zdravý mrkvovo-jablečný dort
sbezecna před 3 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 4 hodinami
Makový závin hrnkový
titi96 před 5 hodinami
Tématické fráze:
lilek a makrela,
liliové pyré
Suroviny:
makrela,
petržel,
lilek,
pepř,
olej olivový,
pepř citronový
Komentáře (1)