Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 997 kJ / 477 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,20 g |
Tuky | 11,84 g |
Vláknina | 21,04 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 516 mg |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 77,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory na 0,5 cm silné plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek prolisujeme.
Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění. Krok 2: Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme. Krok 3: Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění. Krok 2: Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme. Krok 3: Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 25. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory cibuláčky z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OnNr
Moje poznámka
Brambory cibuláčky z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OnNr
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 2 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 20 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ceslo před 10 minutami
Ovocné kůže
Lahvacek před 3 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 11 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 15 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 18 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 18 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 18 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 20 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 22 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 22 hodinami
Tématické fráze:
brambory v papiňáku,
brambory z papiňáku,
recept v papiňáku,
recepty z papiňáku,
brambory pecene v papiňáku,
recept na brambory v papiňáku,
vareni brambor v tlakaci,
pokrmy z papinaku,
cibuláčky s brambory,
brambory cibulacky
Suroviny:
brambory,
cibule,
česnek,
slanina anglická,
olej,
omáčka worcesterová,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
pažitka
Komentáře (14)
Především máte mou poklonu za vaření BRAMBOR v tlakáči
K jídlu mám spíše intimní vztah
***
Nevím jaký máte worcester, já používám originál. V nuancích se patrně liší, ale grund by měl být podobný
Asi ale máme půnebí v různém provedení..., neb já vložit do úst jídlo z cca půl kila brambor a 4
No, ale k čemu je mi recept, kde je klíčová surovina nahrazena vodou?
Možná se Vám zdá,že jídlo musí být přesolené,ale není.4 lžíce worc. na dušenou cibuli(cca 300g)která je dost sladká+500g brambor není zase tak velké množství.Ale jak píšete,asi máme to patro v ústech každý jiné
Worcester nahradit vodou?
Hmmm...