Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 424 kJ / 8 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,14 g |
Tuky | 598,69 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 2,48 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 639,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160 ° C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.
Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a k zdobení dortu. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokolády a máslo a směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém.
Důležitým faktorem kterým můžeme ovlivnit hustotu krému je hořká čokoláda, smetana, přidané máslo.
Všechny suroviny mám z Lidlu.
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160 ° C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.
Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a k zdobení dortu. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokolády a máslo a směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém.
Důležitým faktorem kterým můžeme ovlivnit hustotu krému je hořká čokoláda, smetana, přidané máslo.
Všechny suroviny mám z Lidlu.
Zveřejněno 20. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s pařížským krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l48V
Moje poznámka
Dort s pařížským krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l48V
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 9 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová pórková polévka
TondaS před 13 minutami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 29 minutami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 36 minutami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 51 minutami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 52 minutami
Vepřové s hlívou ústřičnou
Sahula před 53 minutami
Kuře na paprice se smetanou
MiskaM před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Sahula před 2 hodinami
Domácí pizza
ne.honzula12 před 2 hodinami
Adélčin dort Barbie
JanaZavadilova před 2 hodinami
Tématické fráze:
pařížský dort s pařížským krémem,
čokoládový dort s pařížským krémem,
dort s pařížským krémem,
ořechový dort s pařížským krémem,
dort s pariskym kremem a banány,
dort s pařížským krémem recept,
čokoládový dort spařížským krémem,
pařížský dort s pařížským krémem recept,
dorta s pařížským krémem,
pařížským dort,
čokoládový dort s paříšskym kremem,
pařížský dort s pařížským krémem videorecept,
čokoládový dort s pařížským krémem recept,
dort s kremem,
s pařížským krémem,
top recept dort s pařížským kremem,
koláč s pařížský kremem,
cokoladovy dort parizskym s krémem,
těsto na dorty,
dort z parizkym kremem
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
čokoláda mléčná,
máslo
Komentáře (5)
Som rád,že sa Vám páči.Vďaka