Roštěná na celeru
Roštěná na celeru je vynikající variantou tradičního pokrmu, kde šťavnaté plátky masa získávají jedinečnou chuť díky aromatickému celeru. Tento recept spojuje jemnost masa s výraznou zeleninovou chutí, což vytváří lahodnou a voňavou kombinaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 703 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 33,98 g |
| Vláknina | 16,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 254 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 13,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi plný hluboký talíř).
Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej, nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda.
Krok 4: Na cibuli vložíme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku.
Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody.
Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu.
Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou.
Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo.
Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 7. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Moje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 11 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 6 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 6 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 6 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 6 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 7 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 9 hodinami
Tématické fráze:
roštěná,
roštěná recept,
celer,
hovězí na celeru,
vynikající hovězí roštěna,
hovězí maso na celeru,
celer recepty,
roštěná omáčka recept,
roštěná omáčka recept,
hovězí roštěná,
recepty z celeru,
maso na celeru,
hovězí maso recepty,
roštěnky na celeru,
hovězí roštěná na celeru,
recepty rostena,
na celeru,
rostena recepty,
obalovaný celer,
roštěná s celerem
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
celer,
omáčka sojová,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (138)
Je to veliká dobrota
Koukám, co do počtu vložených receptů vám to Simona Skolakova: o jeden nandala
No, kdo umí ten umí, že