Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.
Krok 2: Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme kůži, slabou lžičku soli a 1 malou naběračku (mám 6.5 cm průměr) převařené vody.
Krok 3: Vaříme první den 90 minut, necháme stát do druhého dne a opět vaříme, už stačí jen 60 minut. Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu.
Krok 4: Servírujeme na krajíci chleba se salátem a zdobíme cibulí, kapií a okurkou, nebo čímkoliv co máme rádi.
Zveřejněno 21. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Moje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Nejnovější recepty
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno před 20 hodinami
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře
Přidáno před 21 hodinami
Domácí třešňový sirup
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky
Přidáno 7. 6. 2025 11:00
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno 7. 6. 2025 05:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ruské vejce
Ivyjg před 7 minutami
Báječný perník
Kakoska před 51 minutami
Rychlá nadýchaná bublanina
tronickovaj před 1 hodinou
Brokolicová polévka s hráškem
ricci před 1 hodinou
Králík na divoko se zakysanou smetanou
Sahula před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
David Kron před 3 hodinami
Pikantní vepřová kýta
kacaba10 před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Irena1984 před 3 hodinami
Čínská "červená" polévka
Vladik94 před 3 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
Vladik94 před 3 hodinami
Tématické fráze:
co se zavařenym vepřovym masem
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
kůže vepřová,
sůl,
voda,
chléb,
cibule červená,
kapie žlutá,
salát,
okurka čerstvá
Komentáře (6)
No a když se nechá voda probublávat (tedy vařit při 100°C), tak i tak bude maso OK