Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 700 kJ / 3 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,23 g |
| Tuky | 139,51 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 657 mg |
| Sodík | 216 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 484,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosijte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.
Krok 2: Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody.
Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané. Krok 3: Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.
Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané. Krok 3: Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 30. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjM5
Moje poznámka
Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjM5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
kynuté jahodové knedlíky,
jahodové knedlíky kynuté,
kynuté knedliky,
jahodové kynuté knedlíky z polohrubé mouky,
tvarohové jahodové knedlíky,
jahodove kynetu knedliky,
tvarohove knedliky s jahodami,
tvarohové knedlíky s s jahodami,
posipani na knedlíky,
nadýchané jahodové kynuté knedlíky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
sůl,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (5)
No, řekne se máslo jako máslo, že
Většinou se v rcp píše o ROZPUŠTĚNÉM másle
Zkuste ale někdy PŘEPUŠTĚNÉ máslo