Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 936 kJ / 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,61 g |
Tuky | 12,55 g |
Vláknina | 15,45 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 73,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka a hrušky nakrájíme na menší kusy, vložíme do pánve nebo kastrolu a podlijeme trochou vody - cca 200 ml. Přidáme cukr, skořici, hřebíčky a přivedeme k varu. Hned vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou a zhruba 20 minut necháme provářet na menším příkonu tepla. Občas lehce promícháme. Pokud je třeba, přidáme ještě při zahušťování trochu vody, aby vznikla středně hustá sladká omáčka.
Krok 2: Není třeba přesně dodržet gramáže, ovoce se může dát více nebo méně, taktéž mouky a smetany. Setkala jsem se i s receptem, kde se ještě přidávaly švestky.
Krok 3: Bryja se podává samostatně nebo s vařenými brambory.
Zveřejněno 23. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bryja
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDKv
Moje poznámka
Bryja
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDKv
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 1 hodinou
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 8 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 13 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 13 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 16 hodinami
Tématické fráze:
brija jídlo
Suroviny:
hruška,
cukr krupice,
skořice mletá,
koření hřebíček,
smetana sladká,
mouka hladká,
voda
Komentáře (1)