Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 812 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,58 g |
Tuky | 71,32 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 5,05 g |
Sůl | 12,60 g |
Sacharidy | 44,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: V papiňáku uvařím uzené kolínko. Vyndám ho na talíř a nechám trochu zchladit, pak z něj oberu všechno maso i s kůží a nakrájím na kostičky - sousta.
Krok 2: Mezitím ve vývaru povařím zelí (zkusila jsem vařit maso a zelí společně, jak naznačuje originál receptu, ale zelí bylo pak převařené). Obrané a nakrájené maso dám zpět do polévky.
Krok 3: Špek nakrájím na kostičky a udělám jíšku. Na sádle a rozškvařeném špeku osmahnu do světlezlatova drobně nakrájenou cibuli, přidám mouku a zasmahnu ji, přidám červenou papriku, promíchám a odstavím. Jíšku přidám do polévky, provařím nejméně 10 minut. Mezitím ochutnám a dochutím solí a pepřem. Kdo je velký mlsoun a nehledí na kalorie, přidá a zavaří do polévky i kelímek sladké smetany.
Krok 4: Na talíři zdobíme kopečkem zakysanky. Je to rychlé a dobré, mana nebeská.
Zkoušela jsem i z uzených žebírek, je to také dobré, ale to kolínko dodá vývaru jedinečnou, specifickou chuť.
Zkoušela jsem i z uzených žebírek, je to také dobré, ale to kolínko dodá vývaru jedinečnou, specifickou chuť.
Zveřejněno 27. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maďarská zelňačka podle Achille Gregora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5OQ
Moje poznámka
Maďarská zelňačka podle Achille Gregora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5OQ
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 9 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 10 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 1 hodinou
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 7 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 8 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 9 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 9 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 10 hodinami
Tématické fráze:
maďarská zelňačka z kysaného zelí,
madarská paprika uzená originál,
madarska.zelnacka/,
želnacka s kůžemi,
madarská kapustnica zelnačka,
madarskázelnačka polévka s uzeným,
madarska.zelnacka,
zelňačka recept original,
maďarská polévka, uzené maso, fazole, kyselé zelí,
zelňačka s uzeným masem v papináku,
recept na zelňačku madarskou,
originál maďarská paprika
Suroviny:
zelí kysané,
sádlo,
slanina uzená,
cibule,
mouka,
paprika sušená sladká,
pepř,
smetana zakysaná
Komentáře (1)