Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 117 kJ / 5 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 263,00 g |
Tuky | 211,58 g |
Vláknina | 127,61 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 5,18 g |
Sůl | 12,21 g |
Sacharidy | 460,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky. Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po chvíli i klobásu. Kdyby přece jen bylo tuku málo, trošku sádla přidejte. Ale směs nesmí být příliš mastná. Nakonec přidejte zelí, česnek a duste 10 minut. Dochuťte a sejměte ze zdroje tepla. Nechte zcela vychladnout.
Krok 2: Do hrnku s polovinou vlažné tekutiny rozdrobte droždí a přidejte trochu cukru. Nechte cca 10-15 minut vzejít kvásek.
Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout. Krok 3: Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout. Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova cca 35-40 minut.
Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout. Krok 3: Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout. Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova cca 35-40 minut.
Zveřejněno 7. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlapské buchty s klobásovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8MA
Moje poznámka
Chlapské buchty s klobásovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8MA
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 30 minutami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 1 hodinou
Kuřecí čína
Cikitaka před 1 hodinou
Švestková buchta
ctomala před 1 hodinou
Švestková povidla
ctomala před 1 hodinou
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 3 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 4 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 4 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
brambory,
voda,
sádlo,
vejce,
droždí čerstvé,
kmín drcený,
sůl,
klobása,
slanina uzená,
cibule,
zelí kysané,
česnek
Komentáře (2)