Pudink s příchutí černého bezu
Oblíbený vařený pudink můžeme ozvláštnit novou příchutí. Na vrcholu jara, kdy kvete černý bez, stačí posbírat pár květů, které povaříme v mléce. V něm pak uvaříme klasicky pudink a máme hotovo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 557 kJ / 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,16 g |
Tuky | 7,62 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudink s příchutí černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwoY
Moje poznámka
Pudink s příchutí černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwoY
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 11 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 12 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 6 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 8 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 10 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 11 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 12 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 13 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 14 hodinami
Květákové placičky
Linova před 14 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 15 hodinami
Suroviny:
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
květy černého bezu,
máslo
Komentáře (10)
Snažím se vařit ze sezonních surovin, tak už výluh necpu do mrazáku
Předefčírem jsem si pochutnal po prvé, dnes navařeno ze dvou pudinků
Nad polovinou porcí jsem zlomil citronovou kůru
Jj, to by mohlo být ono
Použil jsem jakýsi levný, neznačkový pudink který používám na pečení...
...akorát mě překvapilo, že ve složení je uvedený kukuřičný a ne násobně levnější bramborový škrob...
Zajímavé...
Možná tuto specifickou vůni vnímáme rozdílně...
Opravdu jsem mléko aromatizoval pouze třemi květy a povařil krátce (odhadem pouze 3 minuty) a přišlo nám to tak akorát
No, je to zajímavé, že
Děkuji za fotečku
Varila som asi 7-8 min, možno som mala dlhšie. Jemnučkú príchuť bolo cítiť, ale veľmi málo. Po varení v mlieku bolo cítiť aj chuť aj vôňu, ale po pridaní pudingu sa to zjemnilo. Ak by som robila druhý raz, pridám viac kvetu a dlhšie možno povarila. V každom prípade je to zmena.
Někde začíná kvést, někde je v plném květu, někde odkvétá...
No, nejvyšší čas odzkoušet, že