Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková omáčka s uzeným masem

Pokud máte dostatek čerstvých ředkviček a nevíte co z nich připravit, vyzkoušejte tuto smetanovou omáčku, jejíž chuť vás příjemně překvapí. Nejlépe chutná v kombinaci s vařeným uzeným masem a oblíbeným knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 536 kJ /
367 kcal
Bílkoviny6,94 g
Tuky26,45 g
Vláknina4,23 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,16 g
Sacharidy23,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté ředkvičky nastrouháme a krátce podusíme na lžíci másla, přisypeme mouku, zasmahneme a zalijeme vývarem. Krok 2: Omáčku prováříme 15-20 minut, mezitím do ní prolisujeme oloupaný troužek česneku, mírně opepříme a podle potřeby přisolíme, přisladíme a okyselíme citronovou šťávou. . Krok 3: Ke konci varu přidáme smetanu a přisypeme jemně posekanou čínskou (česnekovou) pažitku. Krok 4: Chuť omáčky by měla být spíše slaná, cukr i citronová šťáva by neměly být příliš znát, jsou tam jen pro podtržení chuti ředkviček. Krok 5: Podáváme s vařeným uzeným masem a s knedlíkem (kynutý, karlovarský nebo i bramborový).

TIP: Co z ředkviček - nejlepší recepty

Zveřejněno 5. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B322

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B322

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: Promiň, že odpovídám až teď, nebyla jsem doma a prve jsem odpovídala z mobilu. Ale v mobilu nejde rozkliknout fotka, tak jsem musela s odpovědí počkat. Ale máš postřeh na detaily, jako vždy! Hned to opravím a dík za upozornění! ;-):-8 Zdravím! :-K:-K:-K

hospodyne: když si fotku rozkliknu tak se tam píše o česnekové omáčce s masem z uzeného kolene....a i tak vypadá....

Eja57: Evi ano, je to ta omáčka a je moc dobrá. ;-) Jediné, co mne mrzí je, že na nastrouhaných ředkvičkách varem zesvětlají ty kousky červené slupky. Bylo by to barevnější. :-8 Dík za komentař a zdravím! :-K:-K:-K

Eja57: :-K a neměla by?

Opravdu fotka patří k tomuto receptu?

Suroviny:
máslo, mouka hladká, vývar uzený, ředkvičky, pažitka, česnek, cukr, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, smetana, maso uzené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu