Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 644 kJ / 2 066 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 71,29 g | 
| Tuky | 162,16 g | 
| Vláknina | 13,65 g | 
| Cholesterol | 432 mg | 
| Sodík | 7,66 g | 
| Sůl | 19,53 g | 
| Sacharidy | 77,63 g | 
Postup přípravy
Nastrouháme do mísy nivu (já strouhám na hrubém struhadle, ale kdo si dá tu práci a nastrouhá na malých očkách, bude mít dip hezčí a jemnější).
K nastrouhané nivě přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli (trochu si jí necháme na ozdobu) a zakysanou smetanu, promícháme, přidáme prolisovaný česnek a znovu promícháme. (Z tohoto množství surovin byla plná zavařovací sklenice 720 ml.)
Podáváme v misce, posypané zbylou červenou cibulí a ozdobené bylinkami. Dip je mírně pikantní a velice se hodí k tyčinkám syrové zeleniny nebo k pečenému či grilovanému masu (kuřecí, vepřové). Krok 2: Dip z kečupu, majonézy a bylinek:
Do misky odměříme lžící kečup (použijeme buď domácí nebo kvalitní koupený), přidáme majonézu na zjemnění a lžíci worčestru, dále přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, drobně pokrájenou cibuli a dobře promícháme. Nasekáme oblíbené bylinky a přimícháme je k dipu. Já jsem dávala čínskou (česnekovou) pažitku, listy plocholisté petrželky, zelenou nať z jarní cibulky a bazalku, vše pochopitelně drobně posekané. Z uvedeného množství surovin jsem měla 1 menší zavařovací sklenici s víčkem (370 ml). Krok 3: Křenový dip ke grilovanému masu:
Majonézu, smetanu, jogurt a křen smícháme dohromady. Dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout v lednici.
Křenu jsem dala 3 PL. Pokud mám doma jen zakysanou smetanu, nebo pouze jogurt, použiji jen tu jedinou ingredienci, ale její množství navýším. Majonézu, které se jinak dost vyhýbám, do tohoto dipu vždy dávám.
Dip se hodí k vařenému, pečenému i grilovanému masu, hlavně k hovězímu a libovějšímu vepřovému.
Z uvedeného množství surovin jsem měla 1 menší zavařovací sklenici s víčkem (370 ml).
Zveřejněno 27. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OAN
Moje poznámka
					
				
Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OAN
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 17 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
						Suroviny:
						
							sýr niva, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							majonéza, 
						
						
							bylinky, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							cibule, 
						
						
							jogurt, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							majonéza, 
						
						
							křen strouhaný, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
Komentáře (1)