Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 759 kJ / 4 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 324,58 g |
Tuky | 177,76 g |
Vláknina | 71,05 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 3,14 g |
Sůl | 7,43 g |
Sacharidy | 324,21 g |
Postup přípravy
Na másle orestujeme nakrájené jarní cibulky, česnek, a nakrájené stonky libečku. Přidáme mouku a opečeme, pak zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu a povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme kurkumu, sůl, pepř, smetanu, nasekané lístky libečku a výpek z masa. Krok 3: Knedlíky:
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.
Zveřejněno 6. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzWy
Moje poznámka
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzWy
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 12 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 12 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 12 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 8 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 10 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 11 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 11 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 11 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 13 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 13 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 14 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 14 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
česnek,
sádlo,
sůl,
kmín drcený,
máslo,
cibulka jarní,
česnek,
libeček,
mouka hladká,
kurkuma,
mléko,
bujón zeleninový,
smetana 33%,
výpek z masa,
pepř,
chléb toustový,
mléko,
máslo,
petrželka,
vejce,
sůl
Komentáře (5)
Je to maso, ze kterého mám i po letech respekt, "přetáhnout" pečeni není problém a pak to není ono...já ji vždycky po upečení utáhnu do dvojitého alobalu a nechám aspoň 15 minut "sednout"....