Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 759 kJ / 4 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 324,58 g |
Tuky | 177,76 g |
Vláknina | 71,05 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 3,14 g |
Sůl | 7,43 g |
Sacharidy | 324,21 g |
Postup přípravy
Na másle orestujeme nakrájené jarní cibulky, česnek, a nakrájené stonky libečku. Přidáme mouku a opečeme, pak zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu a povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme kurkumu, sůl, pepř, smetanu, nasekané lístky libečku a výpek z masa. Krok 3: Knedlíky:
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.
Zveřejněno 6. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzWy
Moje poznámka
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzWy
Nejnovější recepty
Domácí brusinková granola
Přidáno před 1 hodinou
Quinoa jako salát
Přidáno před 2 hodinami
Kvašené zelí
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno 14. 9. 2025 07:54:14
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 12 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 12 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 13 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 14 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 15 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 15 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 15 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 16 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 17 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
česnek,
sádlo,
sůl,
kmín drcený,
máslo,
cibulka jarní,
česnek,
libeček,
mouka hladká,
kurkuma,
mléko,
bujón zeleninový,
smetana 33%,
výpek z masa,
pepř,
chléb toustový,
mléko,
máslo,
petrželka,
vejce,
sůl
Komentáře (5)
Je to maso, ze kterého mám i po letech respekt, "přetáhnout" pečeni není problém a pak to není ono...já ji vždycky po upečení utáhnu do dvojitého alobalu a nechám aspoň 15 minut "sednout"....