Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
4 str. česneku
lžíce sádla
sůl
drcený kmín
Omáčka:
2 lžíce másla
svazek jarní cibulky
2 str. česneku
svazek libečku
lžíce hladké mouky
lžička kurkumy
200 ml mléka
kostka zeleninového bujonu
250 ml smetany 33%
výpek z masa
sůl a pepř
Knedlíky:
350 g toustového chleba
100 ml mléka
lžíce rozpuštěného másla
hrst nasekané petrželky
3 vejce (z bílků sníh)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a posypeme trochou drceného kmínu, dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo. Přikryté upečeme doměkka, podle potřeby podlijeme vodou.

  2. Omáčka:
    Na másle orestujeme nakrájené jarní cibulky, česnek, a nakrájené stonky libečku. Přidáme mouku a opečeme, pak zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu a povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme kurkumu, sůl, pepř, smetanu, nasekané lístky libečku a výpek z masa.

  3. Knedlíky:
    Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Já to dělám, taky ! Hned jak jsem si to od tebe přečetla, pod jiným receptem. Ne vždycky mi to funguje, ale to vychytám.:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Tu libečkovou omáčku vyzkouším, moc se mi líbí.;-):yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Rom, možná pro méně zkušené aspoň přibližnou dobu pečení na 1 kg pečeně?
    Je to maso, ze kterého mám i po letech respekt, "přetáhnout" pečeni není problém a pak to není ono...já ji vždycky po upečení utáhnu do dvojitého alobalu a nechám aspoň 15 minut "sednout"....

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo