Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší mísy dáme cedník a do něj plátýnko, utěrku (co dobře saje) a do plátýnka dáme jogurt a zakysanku. Trošku promícháme. Zabalíme, zatočíme, jako když něco pasírujeme přes plátno a dáme do lednice na 24 hod. Stále necháváme na cedníku.
Krok 2: Po této době vyndáme z lednice a ještě trošku vymačkáme přes to plátýnko. Utvoří se větší hrudka, a v misce zůstane syrovátka, která je moc zdravá. Já ji vždy vypiji.
Krok 3: Poté už záleží na vašich chuťových buňkách, co máte rádi. Bylinky, zelenina, sterilované žampiony, tuňák. Je výborná i tak, samotná, bez ničeho, přírodní. Jen je třeba malinko dosolit, eventuálně opepřit.
Zveřejněno 15. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jednoduchá lučina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mv3r
Moje poznámka
Domácí jednoduchá lučina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mv3r
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Mini vaflový špíz
Přidáno před 1 hodinou
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 10 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 12 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 1 hodinou
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 8 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 10 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 11 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 12 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 12 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 13 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 15 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 16 hodinami
Suroviny:
jogurt bílý,
smetana zakysaná,
sůl,
Komentáře (15)
Krávu totiž nedojíte a jogurt nevyrábíte, takže stejně nevíte, co Vám do něj dali. Jinak nic proti jogurtu Hollandia, ráda z něj napřiklad peču ovocné koláče.