Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší mísy dáme cedník a do něj plátýnko, utěrku (co dobře saje) a do plátýnka dáme jogurt a zakysanku. Trošku promícháme. Zabalíme, zatočíme, jako když něco pasírujeme přes plátno a dáme do lednice na 24 hod. Stále necháváme na cedníku.
Krok 2: Po této době vyndáme z lednice a ještě trošku vymačkáme přes to plátýnko. Utvoří se větší hrudka, a v misce zůstane syrovátka, která je moc zdravá. Já ji vždy vypiji.
Krok 3: Poté už záleží na vašich chuťových buňkách, co máte rádi. Bylinky, zelenina, sterilované žampiony, tuňák. Je výborná i tak, samotná, bez ničeho, přírodní. Jen je třeba malinko dosolit, eventuálně opepřit.
Zveřejněno 15. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jednoduchá lučina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mv3r
Moje poznámka
Domácí jednoduchá lučina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mv3r
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 8 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 13 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 2 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 3 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 3 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 3 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 4 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 6 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 7 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 8 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 8 hodinami
Suroviny:
jogurt bílý,
smetana zakysaná,
sůl,
Komentáře (15)
Krávu totiž nedojíte a jogurt nevyrábíte, takže stejně nevíte, co Vám do něj dali. Jinak nic proti jogurtu Hollandia, ráda z něj napřiklad peču ovocné koláče.