Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsíčka na víně

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie960 kJ /
229 kcal
Bílkoviny2,79 g
Tuky1,26 g
Vláknina5,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kačacie prsia šikmo 3x nadrežeme asi na 1 cm hlboko.
Do zárezov votrieme prelisovaný cesnak, celé prsia posypeme majoránkou a soľou, dobre ich votrieme do mäsa. Necháme 30 min odstáť. Krok 2: Potom prsia vložíme do pekáčika, podlejeme vínom a zakryté na 170°C pečieme. V polovici pečenia prsia otočíme a opäť zakryté pečieme. Krok 3: Mäkké mäso otočíme späť, zakryjeme, rúru vypneme a necháme mäso ešte cca 10 min postáť. Až potom vyberieme a krájame na porcie. Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. šalátom.

Zveřejněno 28. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsíčka na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGVX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsíčka na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGVX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

MamlajdaD: Ďakujem, určite by som ti s radosťou dala. :-K Tá kačka bola z domáceho chovu, pochutnala by si si. ;-)

Škoda, že bydlíš až na Slovensku, jinak bych ti s tímto jídlem přišla ochotně pomoct! (Pomoct sníst!) :-D<3:yes: Moc pěkné! :-K

Suroviny:
majoránka, česnek, pepř, sůl, víno bílé

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu