Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 470 kJ / 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 0,45 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 72,90 g |
Postup přípravy
Dáme vařit brambory.
Steaky z obou stran lehce pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme zpět do lednice. Krok 2: Cca 8-10 minut předtím, než budou hotové brambory, rozpálíme grilovací pánev, tuto nahříváme na vyšší stupeň, minimálně 5 minut.
Dle tloušťky steaků tyto grilujeme z každé strany 1-3 minuty. Krok 3: Upozornění: tady na 100 % platí, raději méně, než více. Budeme-li grilovat delší dobu, maso se vysuší a se steakem nebude mít vůbec nic společnsteakůnai to nebude dobré. Tuňákové steaky, které jsou už připravené a nařezané, např. ze supermarketů, nejsou moc silné, a zde opravdu stačí 1 až dvě minuty z každé strany.
Jakmile steaky otočíme na druhou stranu, nožem odřízneme tenký proužek másla a dáme na povrch každého steaku.
Když jsou steaky dodělané, dáme je na (ideálně předehřátý) talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 2-3 minuty dojít.
Servírujeme s brambory posypanými petrželí a k přikousnutí můžeme dát italskou / francouzskou bagetu.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z tuňáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzG3
Moje poznámka
Steak z tuňáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzG3
Nejnovější recepty
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 8 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 8 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 12 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno před 16 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
jifin před 2 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
MonikaHo před 2 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Rampepurda76 před 2 hodinami
Džem ze žlutých blum
Jarus87 před 3 hodinami
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Kajkajak před 4 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Lucie1001 před 4 hodinami
Zapečené jednoporcové těstoviny se sýrem v alobalu
Knapsik před 5 hodinami
Rychlokvašky
mkab před 6 hodinami
Moje bramboráky
Jurcka před 6 hodinami
Pečený patizon
stockova.veronika před 10 hodinami
Suroviny:
filet z tuňáka,
brambory,
máslo,
pepř,
sůl,
Komentáře (3)
Parádně napsáno
Přes tuňáka jsem se propracoval i k poživatelné hovězině...
No, z rybky jsou ale na přípravu jednodušší, že