Steak z tuňáka se zeleninou (dietní)

Suroviny

Tuňák:
čerstvé steaky z tuňáka
Koření:
podle chuti, ale mám ráda grilovací s bylinkami nebo stačí jen sůl, pepř
Na potření:
trocha oleje
Příloha:
zeleninový salát, zelené fazolky...atd.

Postup přípravy receptu

  1. Steaky z tuňáka lehce potřeme olejem a necháme při pokojové teplotě odpočinout alespoň 2 hodiny.

  2. Před opékáním ochutíme. Stačí pepř a sůl, ale já mám raději grilovací koření s bylinkami. Může být i jakékoli koření, které máte rádi, ale pozor, ať tím zbytečně nepřebijete chuť tuňáka, byla by to škoda.

  3. Rozpálíme pánev a steak opečeme z každé strany jen 1 minutu! Musí být uvnitř nepropečený, pak je výborný. Jednou jsem zkoušela i propéct, ale nechutnalo mi, je to pak škoda tak výborné ryby.

  4. Tuňáka podáváme s čímkoli, na co máte chuť. Já zvolila zeleninový salát.

Komentáře k receptu Steak z tuňáka se zeleninou (dietní)

K receptu nejsou žádné komentáře.