Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 317 kJ / 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,06 g |
Tuky | 43,27 g |
Vláknina | 7,85 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 816 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme, opepříme a než se uvaří vývar, dáme do ledničky.
Krok 2: Zatím připravíme k ruce ostatní ingredience a pokrájíme uzenou slaninu a cibuli. Když máme vývar hotový, v kastrolu osmahneme na sádle a slanině jemně nakrájenou cibuli a porce kuřete opečeme do červena. Rychle přimícháme červenou papriku a díly kuřecího masa podlijeme vývarem z kostí. Přidáme bobkový list a nové koření a dusíme pod pokličkou, až je kuře měkké.
Krok 3: Maso vyjmeme na talíř, omáčku zalijeme smetanou, ve které rozkvedláme mouku. Povaříme nejméně 10-15 minut a pak do hrnce vrátíme prohřát kuřecí díly. Podáváme s rýží, noky či těstovinami, u nás v Česku jsou k této omáčce velice oblíbené i knedlíky.
Krok 4: Pokud používám na omáčku kuřecí stehna, nevykosťuji je a omáčku podlévám vodou. I tak vznikne silná a dobrá omáčka.
Zveřejněno 4. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice na způsob paprikáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Kn
Moje poznámka
Kuře na paprice na způsob paprikáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Kn
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 8 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 1 hodinou
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 2 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 4 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 5 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 6 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 6 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 7 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Suroviny:
kuře,
sůl,
pepř,
cibule,
paprika sušená sladká,
slanina uzená,
sádlo,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar,
mouka,
smetana na vaření
Komentáře (9)
A proč
Já kůži neodstraňuji, neb právě glutin z kůže vyvařený dodá krmi plnější chuť
Když už se ale vaří pár kostiček na vývar, tak proč nevařit i s kuřecím kožuchem, proč?
No, možná kvůli cholesterolu, že...