Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 261 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,47 g |
Tuky | 63,81 g |
Vláknina | 25,24 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 4,91 g |
Sůl | 12,15 g |
Sacharidy | 70,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, česnek a špek nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na kousku sádla vyškvaříme špek, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Po asi dvou minutách přidáme vločky, kmín a po dalším orestování zasypeme paprikou. Zamícháme krátce a zalijeme horkým vývarem.
Krok 2: Přivedeme k varu a vsypeme brambory. Vaříme asi 8-10 minut, přidáme překrájené zelí a vaříme do změknutí zelí. Nakonec odebereme trochu polévky a smícháme se smetanou. Přidáme k polévce a vaříme už jen krátce. Polévku dochutíme cukrem, pepřem a určitě i chilli. Na talíři zdobíme kopečkem smetany.
Zveřejněno 24. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená zelňačka bez klobásy a bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz0W
Moje poznámka
Uzená zelňačka bez klobásy a bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz0W
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 7 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 10 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 11 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 12 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 13 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 14 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 14 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 16 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 17 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
česnek,
mrkev,
brambory,
vločky,
paprika sušená uzená,
špek,
smetana zakysaná,
sádlo,
vývar uzený,
kmín celý,
cukr,
sůl,
pepř,
chilli
Komentáře (4)