Jablečné štrúdle
Vynikající domácí jablečný štrúdl ocení nejen každý člen rodiny, ale i milá návštěva. Vláčné máslové těsto s tvarohem je rychle připravené a skvěle se s ním pracuje. Dokonale ochucená jablečná náplň a vůně másla a rumu vás rychle přinutí sáhnout po dalším kousku.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 110 kJ / 4 807 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,88 g |
| Tuky | 189,93 g |
| Vláknina | 49,63 g |
| Cholesterol | 784 mg |
| Sodík | 869 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 626,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, kypřicí prášek se špetkou soli a vyhloubíme důlek. Do důlku vložíme tvaroh, vejce, cukr a ocet. Změklé máslo rozložíme kolem dokola. Rukama zpracujeme hladké pružné těsto a uložíme na 1 hodinu do ledničky.
Krok 2: Strouhanku opražíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Jablka nakrájíme na tenké plátky, promícháme s máslovou strouhankou, škrobem, skořicí, cukrem, citrónovou šťávou a rumem.
Krok 3: Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý rozválíme na obdélník, čím tenčí, tím lepší. Na každý plát rozprostřeme polovinu náplně. Boční kraje přehneme dovnitř, aby nám neutíkala náplň. Zavineme štrúdl, opatrně přendáme na plech s pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme přibližně 40 minut při 180 °C. Ihned po upečení potřeme rozpuštěným máslem s rumem. Necháme vychladnout a pocukrujeme. Podáváme nejlépe se zmrzlinou, já miluji s vlašskými ořechy.
Zveřejněno 27. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné štrúdle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NNx
Moje poznámka
Jablečné štrúdle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NNx
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
tvaroh ve vaničce,
vejce,
cukr,
ocet,
kypřící prášek,
jablko,
strouhanka,
máslo,
škrob kukuřičný,
cukr vanilkový,
rum,
šťáva citronová,
skořice,
máslo,
rum
Komentáře (8)