Vepřové roládky se švestkovou omáčkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 419 kJ / 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,37 g |
Tuky | 28,83 g |
Vláknina | 8,46 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 611 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 33,53 g |
Postup přípravy
V kastrole rozpustíme na kostičky nakrájený špek, přidáme cibuli a osmažíme dotmava. Krok 2: Přidáme roládky, opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Maso vyjmeme a přikryjeme alobalem.
Do výpeku nalijeme víno, přidáme jalovec, tymián a povidla. Důkladně rozmícháme a zredukujeme. Propasírujeme, podle potřeby dochutíme. Krok 3: Maso vyndáme z alobalu, šťávu z masa vlijeme do omáčky a roládky nakrájíme. Podáváme s bramborami nebo rýží.
Zveřejněno 16. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové roládky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEr4
Moje poznámka
Vepřové roládky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEr4
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 2 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 13 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 16 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
slanina anglická,
sýr chedar,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
jalovec,
špek,
cibule,
povidla švestková,
tymián čerstvý,
víno červené,
vývar hovězí
Komentáře (2)