Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka z kysaného zelí

Hustá a hřejivá zelňačka s klobásou a bramborami je tou pravou polévkou pro chladné zimní dny. Je plná kysaného zelí a její příjemně sladkokyselá chuť vás nakopne a povzbudí. A na druhý den bude polévka ještě lepší, chutě se totiž krásně propojí.

Hodnocení receptu je 3,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 126 kJ /
1 225 kcal
Bílkoviny71,00 g
Tuky70,30 g
Vláknina6,67 g
Cholesterol 434 mg
Sodík 3,85 g
Sůl8,90 g
Sacharidy73,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut do měkka. Krok 2: Do samostatného hrnce dáme zelí i s nálevem, zalijeme ho 200 ml vývaru a necháme vařit na mírném plameni cca 10 minut. Krok 3: Zalijeme zbytkem vývaru. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř a uvařené brambory (včetně vody) a osolíme dle potřeby. Krok 4: Smícháme mouku se smetanou ke šlehání a postupně směs přilijeme k polévce. Krok 5: Máslo necháme rozpustit na pánvičce a přidáme k němu mletou papriku. I tuto směs přidáme do polévky a necháme provařit alespoň 15 minut. Krok 6: Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a dochutíme cukrem. Prohřejeme. Krok 7: Servírujeme s kopečkem zakysané smetany.

Zveřejněno 15. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelňačka z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn8l

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelňačka z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
zelí bílé kysané, vývar zeleninový, brambory, klobása, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, cukr krupice, sůl, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]