Prejt
Příprava prejtu byla původně spjata zejména s obdobím masopustu a zabíjaček. Prejt podle tohoto receptu má jako základ vařené vepřové koleno a játra, je zahuštěný žemlemi a skvěle dochucený. Vše se navíc peče v jednom pekáčku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 135 kJ / 32 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žemle nakrájíme, navlhčíme vodou a lehce vymačkáme, utřeme česnek se solí, majoránkou a pepřem.
Krok 2: Předem uvařené koleno nasekáme nadrobno, přidáme žemle, utřený česnek, naškrábaná játra a ostatní koření. Vše dobře v míse promícháme, nejlépe rukou.
Krok 3: Promíchané maso dáme do sádlem vymaštěného pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30-45 minut.
Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a zelím, nebo s kočičákem.
Zveřejněno 13. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qw8R
Moje poznámka
Prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qw8R
Nejnovější recepty
Karpatské lečo
Přidáno před 1 hodinou
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 3 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 5 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 5 hodinami
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí karbanátky s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 22 minutami
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 23 minutami
Polévka z lišek
xSarka před 47 minutami
Česnekové bagety
Bretik před 55 minutami
Domácí kmínový chleba
Palenka před 1 hodinou
Muffiny s lesním ovocem
marepavla před 1 hodinou
Pizza na celý plech
Bazo66 před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
Rosiwannabe před 1 hodinou
Polévka koprová - kulajda
coolbinsz před 1 hodinou
Suroviny:
koleno vepřové,
žemle,
játra vepřová,
česnek,
zázvor mletý,
koření nové koření,
pepř mletý,
majoránka,
sůl
Komentáře (2)