Cuketové rizoto
Léto je obdobím sklizně cuket. Spousta z nás hledá inspiraci co z této zeleniny připravit, neboť úroda je vždy opravdu velká. Vsaďte na krémové rizoto na italský způsob, jeho chuť je luxusní.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 583 kJ / 1 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,71 g |
Tuky | 46,96 g |
Vláknina | 18,82 g |
Cholesterol | 58 mg |
Sodík | 2,62 g |
Sůl | 6,22 g |
Sacharidy | 158,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova cibuli nakrájenou najemno.
Krok 2: Přidáme jemně nasekaný česnek, rýži a 2-3 minuty restujeme. Přidáme nakrájenou cuketu, přilijeme víno, necháme odpařit a poté trošku vody. Osolíme a opepříme dle chuti.
Krok 3: Rizoto vaříme při nízké teplotě, postupně přiléváme vodu (přibližně 400 ml) a občas mícháme. Když je rýže skoro hotová, vmícháme smetanu k dosáhnutí krémové konzistence.
Zveřejněno 5. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xnG
Moje poznámka
Cuketové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xnG
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 20 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 1 hodinou
Mrkvová buchta
veronika_straka před 1 hodinou
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 15 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 17 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
cuketa,
olej olivový,
podravka,
cibule,
česnek,
rýže arborio,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý,
smetana na vaření,
sýr tavený,
mandle plátkové
Komentáře (1)