Panenka na barevném pepři podávaná s brambory plněnými smetanovou klobásou

Suroviny 4 porce

600 g vepřové panenky
pepř čtyř barev (čerstvě mletý)
olivový olej
máslo
8 brambor (středně velkých)
2 smetanové (nebo vinné) klobásy
150 ml smetany
1 stroužek česneku (utřený)
pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na čtyři špalíky, potřeme olivovým olejem a obalíme v čerstvě nastrouhaném barevném pepři. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odpočinout. Hodinu před tepelnou přípravou vyndáme a necháme ležet při pokojové teplotě.

  2. Brambory neloupeme, ale dobře umyjeme. Rozpůlíme je podélně a středy vydlabeme. Smetanovou klobásu vymačkáme ze střívka, přisolíme, opepříme, dobře prošleháme se smetanou, utřeným česnekem a vmícháme i nasekanou pažitku.

  3. Řezné strany brambor otřeme dosucha, zlehka osolíme a naplníme připravenou směsí. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme asi 45 minut (pokud povrch rychleji hnědne, na chvíli přikryjeme alobalem).

  4. Rozpálíme pánev, maso nyní osolíme a opékáme ho z každé strany vždy asi 2 minuty. Můžeme přidat plátek másla.

  5. Opečené zabalíme do alobalu a necháme dojít asi 12 minut v troubě. Do výpeku přidáme trochu vody, prošleháme, dochutíme a do chladnoucího zašleháme lžíci studeného másla (necháme pomalu rozpouštět). Šťávu můžeme trochu zahustit jíškou.

Komentáře k receptu Panenka na barevném pepři podávaná s brambory plněnými smetanovou klobásou

Tématické fráze: vepřová panenka pohlreich vepřová panenka na pepři panenka na pepři smetanové brambory podle pohlreicha smetanové brambory pohlreich maso na barevném pepři vepřová panenka plněná klobásou vepřová panenka recepty pohlreich vepřové na barevném pepři pepř čtyř barev recepty vepřová panenka v pepři vepřová panenka v troubě pomalu panenka na pepři se smetanou panenka pohlreich vepřová panenka na barevném pepři na maso na pepři panenka v na pepři veprova pecene na pepri maso na ctyr barevnem pepri recept panenka na pepri pabenka se smetanocymi bramvory