Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 344 kJ / 3 906 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,49 g |
| Tuky | 200,17 g |
| Vláknina | 18,99 g |
| Cholesterol | 892 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,66 g |
| Sacharidy | 402,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko, droždí, cukr a 20 g hladké mouky nechat v teplém mléce vzejít v kvásek.
Jakmile je kvásek vykynutý, zamíchat do něj žloutky s olejem, přidat citronovou kůru a směs vlít do mísy s moukou a solí. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Po vykynutí ještě jednou vymísíme a necháme znovu těsto vykynout. Krok 2: Z vykynutého těsta uděláme 15 bochánků, které vyválíme na kulatou placku. Naplníme tvarohovou náplní, zabalíme a můžeme znovu jemně vyválet nebo jen tak rozplácnout do kulaté placky. Potřeme povidly, marmeládou, kdo čím chce. Potřeme okraje vajíčkem nebo tukem (máslo, sádlo), zasypeme drobenkou. Krok 3: Dáme péct asi na 190 stupňů 15 minut. Po upečení potřeme okraje i s drobenkou rozpuštěným máslem s rumem. Koláče jsou jemné a vláčné i druhý den.
Jakmile je kvásek vykynutý, zamíchat do něj žloutky s olejem, přidat citronovou kůru a směs vlít do mísy s moukou a solí. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Po vykynutí ještě jednou vymísíme a necháme znovu těsto vykynout. Krok 2: Z vykynutého těsta uděláme 15 bochánků, které vyválíme na kulatou placku. Naplníme tvarohovou náplní, zabalíme a můžeme znovu jemně vyválet nebo jen tak rozplácnout do kulaté placky. Potřeme povidly, marmeládou, kdo čím chce. Potřeme okraje vajíčkem nebo tukem (máslo, sádlo), zasypeme drobenkou. Krok 3: Dáme péct asi na 190 stupňů 15 minut. Po upečení potřeme okraje i s drobenkou rozpuštěným máslem s rumem. Koláče jsou jemné a vláčné i druhý den.
Zveřejněno 23. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné kynuté koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RELV
Moje poznámka
Jemné kynuté koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RELV
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 1 hodinou
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 2 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 3 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 4 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 5 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 5 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
žloutek,
sůl,
citron,
olej rostlinný,
tvaroh plnotučný,
sýr smetanový,
vejce,
cukr krupice,
škrob kukuřičný,
citron,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (2)