Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 344 kJ / 3 906 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 114,49 g | 
| Tuky | 200,17 g | 
| Vláknina | 18,99 g | 
| Cholesterol | 892 mg | 
| Sodík | 1,21 g | 
| Sůl | 2,66 g | 
| Sacharidy | 402,24 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mléko, droždí, cukr a 20 g hladké mouky nechat v teplém mléce vzejít v kvásek. 
Jakmile je kvásek vykynutý, zamíchat do něj žloutky s olejem, přidat citronovou kůru a směs vlít do mísy s moukou a solí. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Po vykynutí ještě jednou vymísíme a necháme znovu těsto vykynout. Krok 2: Z vykynutého těsta uděláme 15 bochánků, které vyválíme na kulatou placku. Naplníme tvarohovou náplní, zabalíme a můžeme znovu jemně vyválet nebo jen tak rozplácnout do kulaté placky. Potřeme povidly, marmeládou, kdo čím chce. Potřeme okraje vajíčkem nebo tukem (máslo, sádlo), zasypeme drobenkou. Krok 3: Dáme péct asi na 190 stupňů 15 minut. Po upečení potřeme okraje i s drobenkou rozpuštěným máslem s rumem. Koláče jsou jemné a vláčné i druhý den.
Jakmile je kvásek vykynutý, zamíchat do něj žloutky s olejem, přidat citronovou kůru a směs vlít do mísy s moukou a solí. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Po vykynutí ještě jednou vymísíme a necháme znovu těsto vykynout. Krok 2: Z vykynutého těsta uděláme 15 bochánků, které vyválíme na kulatou placku. Naplníme tvarohovou náplní, zabalíme a můžeme znovu jemně vyválet nebo jen tak rozplácnout do kulaté placky. Potřeme povidly, marmeládou, kdo čím chce. Potřeme okraje vajíčkem nebo tukem (máslo, sádlo), zasypeme drobenkou. Krok 3: Dáme péct asi na 190 stupňů 15 minut. Po upečení potřeme okraje i s drobenkou rozpuštěným máslem s rumem. Koláče jsou jemné a vláčné i druhý den.
Zveřejněno 23. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jemné kynuté koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RELV
Moje poznámka
					
				
Jemné kynuté koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RELV
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							citron, 
						
						
							olej rostlinný, 
						
						
							tvaroh plnotučný, 
						
						
							sýr smetanový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							škrob kukuřičný, 
						
						
							citron, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
Komentáře (2)