Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 402 kJ / 813 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,31 g |
| Tuky | 33,07 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 294 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 46,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpůlíme cibuli, sloupneme a nasekáme na kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve nebo hrnce dáme olej a restujeme cibuli dosklovata, přidáme maso a za občasného míchání restujeme, dokud se nebude oddělovat.
Krok 2: Nakrájíme očištěné brambory na malé kostičky a přidáme k masu spolu s prolisovaným česnekem. Promícháme a zalijeme celým obsahem konzervy rajčat. Přilijeme 250 ml vývaru, přivedeme
k varu. Vaříme do mírného změknutí brambor. Krok 3: Zatím očistíme kořenovou zeleninu a nasekáme na drobné kostičky. Přidáme do pánve a při snížené teplotě vaříme do změknutí, na skus. Dle potřeby přiléváme vývar, ale nechceme řídkou polévku, tak vždy jen tolik, aby byl zakrytý obsah. Krok 4: Před odstavením přidáme ještě očištěné papriky, nakrájené na tenké proužky a pórek na kolečka, přidáme taktéž bylinky. Necháme jen krátce povařit a odstavíme. Podáváme posypané zelenou nasekanou natí.
k varu. Vaříme do mírného změknutí brambor. Krok 3: Zatím očistíme kořenovou zeleninu a nasekáme na drobné kostičky. Přidáme do pánve a při snížené teplotě vaříme do změknutí, na skus. Dle potřeby přiléváme vývar, ale nechceme řídkou polévku, tak vždy jen tolik, aby byl zakrytý obsah. Krok 4: Před odstavením přidáme ještě očištěné papriky, nakrájené na tenké proužky a pórek na kolečka, přidáme taktéž bylinky. Necháme jen krátce povařit a odstavíme. Podáváme posypané zelenou nasekanou natí.
Zveřejněno 2. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dpgq
Moje poznámka
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dpgq
Nejnovější recepty
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 3 hodinami
Pečený krůtí krk
Přidáno před 3 hodinami
Plněný bramborový knedlík špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené brambory s krkovičkou a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový a jablečný závin z kynutého těsta
Krupe před 6 minutami
Celozrnné wafle
Kajkajak před 7 minutami
Vepřové řízky
magdalenka před 28 minutami
Kuře na zelí (recept od dědy)
magdalenka před 35 minutami
Kuskus se zeleninou a hlívou ústřičnou
magdalenka před 43 minutami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
JaninaS před 57 minutami
Česnekový sumeček smažený na másle
magdalenka před 1 hodinou
Jablečné poháry
MiruMiru před 1 hodinou
Koláč s jablečnou nádivkou
Kristinaaa před 2 hodinami
Kuskus - základní příprava
Maestra před 2 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
olej olivový,
česnek,
brambory,
rajče sekané,
mrkev,
petržel,
celer,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
pórek,
koření oregáno sušené,
tymián,
majoránka,
sůl,
zelená nať
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0