Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 42 415 kJ / 10 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 275,24 g |
| Tuky | 139,79 g |
| Vláknina | 399,26 g |
| Cholesterol | 162 mg |
| Sodík | 2,94 g |
| Sůl | 3,08 g |
| Sacharidy | 1 684,48 g |
Postup přípravy
Nastrouháme citronovou kůru a smícháme s prolisovaným česnekem a najemno nasekanou petrželkou. Krok 4: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a chvíli opékáme a mícháme, aby se rýže obalila olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, necháme odpařit alkohol, přidáme šafrán a zalijeme horkým vývarem, podle potřeby ještě vývar přidáme. Krok 5: Nakonec vmícháme studené máslo a parmazán. Rizoto musí mít krémovou konzistenci.
Zveřejněno 1. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prEr
Moje poznámka
Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prEr
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 9 minutami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
Suroviny:
kližka telecí,
cibule šalotka,
pórek,
česnek,
olej olivový,
máslo,
mouka hladká,
rajče,
víno bílé,
vývar masový,
sůl,
pepř,
česnek,
petrželka hladkolistá,
citron,
olej olivový,
cibule šalotka,
rýže,
sůl,
pepř,
víno bílé suché,
šafrán,
vývar drůbeží,
máslo,
parmazán
Komentáře (3)