Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 415 kJ / 10 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,24 g |
Tuky | 139,79 g |
Vláknina | 399,26 g |
Cholesterol | 162 mg |
Sodík | 2,94 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 1 684,48 g |
Postup přípravy
Nastrouháme citronovou kůru a smícháme s prolisovaným česnekem a najemno nasekanou petrželkou. Krok 4: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a chvíli opékáme a mícháme, aby se rýže obalila olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, necháme odpařit alkohol, přidáme šafrán a zalijeme horkým vývarem, podle potřeby ještě vývar přidáme. Krok 5: Nakonec vmícháme studené máslo a parmazán. Rizoto musí mít krémovou konzistenci.
Zveřejněno 1. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prEr
Moje poznámka
Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prEr
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno 16. 8. 2025 16:01:50
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Džem z červeného rybízu
douver před 2 minutami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 5 minutami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 1 hodinou
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 2 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 2 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 2 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 3 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 6 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 6 hodinami
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 6 hodinami
Suroviny:
kližka telecí,
cibule šalotka,
pórek,
česnek,
olej olivový,
máslo,
mouka hladká,
rajče,
víno bílé,
vývar masový,
sůl,
pepř,
česnek,
petrželka hladkolistá,
citron,
olej olivový,
cibule šalotka,
rýže,
sůl,
pepř,
víno bílé suché,
šafrán,
vývar drůbeží,
máslo,
parmazán
Komentáře (3)