Jablkové (ne)kynuté šátečky
Malé šátečky plněné skvělou jablečnou náplní ochucenou skořicí si určitě zamilujete. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a díky tomu budou krásně vonět. Můžeme je posypat i drobenkou.
Suroviny pro 78 kusů
78kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 267 kJ / 5 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,17 g |
| Tuky | 286,73 g |
| Vláknina | 38,75 g |
| Cholesterol | 1,67 g |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 532,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme náplň, aby vychladla. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme do hrnce s cukrem, skořicí a citronem. Povaříme cca 5 minut a odstavíme. Po vychladnutí zahustíme piškoty a pudinkem.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouky, jemně nadrobíme droždí a zasypeme cukrem. Vejce prošleháme s mlékem, máslem, rumem, kůrou a přidáme k mouce.
Krok 3: Důkladně zamícháme, nejlépe v robotu, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Těsto vyklopíme na vál, lehce zpracujeme a rozdělíme na tři díly. Dva dáme do lednice.
Krok 4: Třetí díl rozválíme na cca 3 mm tenký čtverec. Rozdělíme na čtverce cca 6x6 cm a na ně dáme náplň. Protilehlé rohy spojíme a stlačíme. Ukládáme na plech, ihned potřeme vejcem a dáváme do trouby vyhřáté na 200 °C.
Krok 5: Pečeme zhruba 15 minut dozlatova. Ihned po upečení je potíráme rozpuštěným máslem s rumem. V uzavřené dóze vydrží až 3 dny vláčné. To samé uděláme se zbývajícím těstem.
Zveřejněno 20. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkové (ne)kynuté šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRX3
Moje poznámka
Jablkové (ne)kynuté šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRX3
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 3 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 27 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 28 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 4 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
žloutek,
cukr,
rum,
droždí,
mléko,
citron,
sůl,
jablko,
skořice,
cukr,
citron,
rum,
piškoty,
pudink,
vejce,
máslo,
rum
Komentáře (10)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0