Suroviny pro 25 kusů
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 742 kJ / 2 806 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,79 g |
Tuky | 80,98 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 244 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 419,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, lžíce cukru, 100 g prosáté mouky, 125 ml mléka uděláme kvásek, který necháme zkynout.
Krok 2: Žloutky, zbylé mléko a cukr šleháme ve vodní lázni až hmota ztuhne a je vlažná. Pak přidáme vykynutý kvásek, špetku soli, rum, vlahý rozpuštěný tuk a zbytek prosáté mouky.
Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, vyválíme, vykrájíme, naplníme a teprve teď necháme hodinu kynout.
Krok 4: Smažíme z obou stran v rozehřátém oleji.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukrářské koblížky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQLr
Moje poznámka
Cukrářské koblížky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQLr
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 10 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Grilovaná kachní prsa
Přidáno 30. 6. 2025 20:59
Barbecue kuře
Přidáno 30. 6. 2025 20:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 11 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 11 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 13 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 13 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 13 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 14 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 18 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
droždí,
tuk,
mléko,
sůl,
vanilka,
rum,
marmeláda,
olej
Komentáře (1)