Suroviny pro 25 kusů
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 742 kJ / 2 806 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,79 g |
Tuky | 80,98 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 244 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 419,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, lžíce cukru, 100 g prosáté mouky, 125 ml mléka uděláme kvásek, který necháme zkynout.
Krok 2: Žloutky, zbylé mléko a cukr šleháme ve vodní lázni až hmota ztuhne a je vlažná. Pak přidáme vykynutý kvásek, špetku soli, rum, vlahý rozpuštěný tuk a zbytek prosáté mouky.
Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, vyválíme, vykrájíme, naplníme a teprve teď necháme hodinu kynout.
Krok 4: Smažíme z obou stran v rozehřátém oleji.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukrářské koblížky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQLr
Moje poznámka
Cukrářské koblížky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQLr
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 4 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
droždí,
tuk,
mléko,
sůl,
vanilka,
rum,
marmeláda,
olej
Komentáře