Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 661 kJ / 1 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 235,04 g |
| Tuky | 61,31 g |
| Vláknina | 12,32 g |
| Cholesterol | 506 mg |
| Sodík | 485 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 22,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší dílky. Česnek oloupeme. Pečeni osušíme a ze všech stran dobře osolíme a opepříme.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm zprudka opečeme na straně tukového krytí dozlatova. Dáme stranou.
Krok 3: Pekáč pokryjeme cibulí, česnekem a větvičkami tymiánu. Doprostřed umístíme pečeni (tukem nahoru), zalijeme vývarem a dáme péct do trouby rozehřáté na 150 °C. Pečeme asi 60 až 90 minut, dokud pečeně nedosáhne vnitřní teploty okolo 70 °C.
Krok 4: Upečenou pečení dáme stranou do tepla a necháme chvíli odpočinout. Šťávu scedíme, v rendlíku svaříme a vmícháme lžíci studeného másla. Pečeni nakrájíme na tenké plátky a podáváme společně se šťávou.
Zveřejněno 30. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatá vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynvA
Moje poznámka
Šťavnatá vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynvA
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
vývar masový,
česnek,
cibule,
tymián,
olej,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (2)