Habešan
Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto potřeme povidly se skořicí. Následně posypeme opečenými lískovými ořechy, které předchozím upečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,92 g |
Tuky | 78,87 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 471,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
Moje poznámka
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 21 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 2 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 11 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 11 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 12 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 15 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 15 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak rozpůlit kokosový ořech,
medovník s povidly,
dortománie galerie,
moučníky,
celozrnný závin s povidly,
dort habesan,
moučník habešan,
perníková roláda s povidly,
habersan,
pernikovy zavin habesan,
habesan buchta,
chlebíček habešan,
perník habešan,
šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní,
perníkový závin s povidly,
něco s povidly,
habesan moucnik,
perníkový závin s povidly a ořechy,
recepty z dortománie,
dortománie 21 díl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
med,
rum,
soda jedlá,
koření do perníku,
povidla švestková,
rum,
skořice mletá,
ořechy lískové
Komentáře (47)