Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 468 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,44 g |
Tuky | 34,64 g |
Vláknina | 22,68 g |
Cholesterol | 28 mg |
Sodík | 679 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 35,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí hřbet vykostíme a kost dáme vařit na vývar, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře, 1 malou cibuli, česnek a sůl.
Krok 2: Na oleji s kouskem másla orestujeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 3: Pak přidáme nakrájené maso z hřbetu obalené v mouce. Orestujeme, osolíme a opepříme, přidáme bobkové listy a rozmarýn. Podlijeme vínem a necháme odkryté mírně probublávat.
Krok 4: Asi po 15 minutách přidáme vývar, nasekaný česnek a přikryté pokličkou dusíme na mírném plameni doměkka. Bobkový list a rozmarýn nakonec vyjmeme.
Krok 5: Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, trošku oleje a orestujeme. Pak přidáme nakrájená játra. Krátce orestujeme, přidáme nasekanou petrželku, promícháme a po chvíli osolíme, opepříme a odstavíme.
Krok 6: Tuto směs přidáme k masu a dále přidáme nakrájené žampiony. Podlijeme ještě podle potřeby vývarem a ještě chvíli podusíme.
Krok 7: Oloupané brambory omyjeme, rozkrojíme na půlky a dáme do pekáčku. Osolíme, pokapeme olejem a promícháme s nasekaným česnekem. Přidáme snítku rozmarýnu a pečeme v troubě na 190 °C dozlatova. Hotové posypeme pažitkou.
Zveřejněno 26. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí hřbet na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z643g
Moje poznámka
Králičí hřbet na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z643g
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 4 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 15 minutami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 3 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 4 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 5 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 6 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 7 hodinami
Suroviny:
hřbet králičí,
sůl,
pepř,
cibule,
slanina anglická,
česnek,
olej,
máslo,
žampióny,
vývar masový,
víno bílé,
bobkový list,
rozmarýn,
játra králičí,
mouka hladká,
kost,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
česnek,
cibule,
brambory,
sůl,
rozmarýn,
olej,
česnek,
pažitka
Komentáře (3)