Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 468 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,44 g |
Tuky | 34,64 g |
Vláknina | 22,68 g |
Cholesterol | 28 mg |
Sodík | 679 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 35,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí hřbet vykostíme a kost dáme vařit na vývar, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře, 1 malou cibuli, česnek a sůl.
Krok 2: Na oleji s kouskem másla orestujeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 3: Pak přidáme nakrájené maso z hřbetu obalené v mouce. Orestujeme, osolíme a opepříme, přidáme bobkové listy a rozmarýn. Podlijeme vínem a necháme odkryté mírně probublávat.
Krok 4: Asi po 15 minutách přidáme vývar, nasekaný česnek a přikryté pokličkou dusíme na mírném plameni doměkka. Bobkový list a rozmarýn nakonec vyjmeme.
Krok 5: Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, trošku oleje a orestujeme. Pak přidáme nakrájená játra. Krátce orestujeme, přidáme nasekanou petrželku, promícháme a po chvíli osolíme, opepříme a odstavíme.
Krok 6: Tuto směs přidáme k masu a dále přidáme nakrájené žampiony. Podlijeme ještě podle potřeby vývarem a ještě chvíli podusíme.
Krok 7: Oloupané brambory omyjeme, rozkrojíme na půlky a dáme do pekáčku. Osolíme, pokapeme olejem a promícháme s nasekaným česnekem. Přidáme snítku rozmarýnu a pečeme v troubě na 190 °C dozlatova. Hotové posypeme pažitkou.
Zveřejněno 26. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí hřbet na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z643g
Moje poznámka
Králičí hřbet na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z643g
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 5 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 1 hodinou
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 1 hodinou
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 2 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 3 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 4 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 4 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 4 hodinami
Suroviny:
hřbet králičí,
sůl,
pepř,
cibule,
slanina anglická,
česnek,
olej,
máslo,
žampióny,
vývar masový,
víno bílé,
bobkový list,
rozmarýn,
játra králičí,
mouka hladká,
kost,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
česnek,
cibule,
brambory,
sůl,
rozmarýn,
olej,
česnek,
pažitka
Komentáře (3)