Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 986 kJ / 5 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,44 g |
Tuky | 297,88 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,62 g |
Sodík | 7,39 g |
Sůl | 10,36 g |
Sacharidy | 453,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré.
Krok 2: V misce smícháme mouku, kakao, sůl a kypřicí prášek do pečiva.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Krok 3: Do druhé mísy dáme máslo pokojové teploty, které šleháme tak dlouho, dokud trochu nezbledne. Pak za stálého míchání přidáme cukr a vanilinový cukr, směs mícháme dokud se nám nespojí. Pak ke směsi přidáváme po jednom vejce. Krok 4: K takto umíchané směsi přidáváme na střídačku po částech pyré a sypkou směs. Krok 5: V malé misce s vyššími okraji smícháme jedlou sodu a ocet (směs trochu vypění). Tuto směs rychle přidáme do těsta a promícháme. Těsto vylijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péci. Krok 6: Pečeme asi 20 minut. Korpus se nesmí lepit na špejli, ale nesmíme ho vysušit. Po vytáhnutí z trouby necháme korpus vychladnout. Krok 7: Mezitím připravíme krém. V míse do hladka smícháme mascarpone, čerstvý sýr a cukr. Krok 8: Vrchní část korpusu seřízneme (použijeme na podrobení). Pak jej ještě podélně rozřízneme a naplníme krémem. Krémem potřeme i povrch a boky. Na povrch rozdrobíme seříznutý kousek korpusu. Krok 9: Dort pak necháme do druhého dne uležet v lednici.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Krok 3: Do druhé mísy dáme máslo pokojové teploty, které šleháme tak dlouho, dokud trochu nezbledne. Pak za stálého míchání přidáme cukr a vanilinový cukr, směs mícháme dokud se nám nespojí. Pak ke směsi přidáváme po jednom vejce. Krok 4: K takto umíchané směsi přidáváme na střídačku po částech pyré a sypkou směs. Krok 5: V malé misce s vyššími okraji smícháme jedlou sodu a ocet (směs trochu vypění). Tuto směs rychle přidáme do těsta a promícháme. Těsto vylijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péci. Krok 6: Pečeme asi 20 minut. Korpus se nesmí lepit na špejli, ale nesmíme ho vysušit. Po vytáhnutí z trouby necháme korpus vychladnout. Krok 7: Mezitím připravíme krém. V míse do hladka smícháme mascarpone, čerstvý sýr a cukr. Krok 8: Vrchní část korpusu seřízneme (použijeme na podrobení). Pak jej ještě podélně rozřízneme a naplníme krémem. Krémem potřeme i povrch a boky. Na povrch rozdrobíme seříznutý kousek korpusu. Krok 9: Dort pak necháme do druhého dne uležet v lednici.
Zveřejněno 15. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red velvet dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2l08
Moje poznámka
Red velvet dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2l08
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
cukr vanilinový,
prášek do pečiva,
sůl,
kakao holandské,
máslo,
mléko,
jogurt,
vejce,
ocet vinný,
soda jedlá,
řepa červená,
tuk,
mouka hrubá,
krém,
mascarpone,
sýr čerstvý,
cukr moučkový,
cukr vanilinový
Komentáře (1)