Žampionový guláš s uzeninou a libečkem
Guláše mají u nás opravdu dlouhou historii a mnoho různých obměn svých chutí a příprav. V tomto receptu najdete návod na přípravu skvělého žampionového guláše s klobásou, které dokonale doplňuje výrazná chuť libečku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 163 kJ / 756 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,21 g |
| Tuky | 23,23 g |
| Vláknina | 36,15 g |
| Cholesterol | 210 mg |
| Sodík | 5,30 g |
| Sůl | 12,30 g |
| Sacharidy | 60,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stonky libečku nakrájíme na tenká kolečka, lístky nakrájíme nadrobno. Žampiony otřeme navlhčeným hadříkem a podle velikosti nakrájíme buď na čtvrtky nebo půlky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibule na tenké půlměsíčky a klobásu na kolečka.
Krok 2: Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme na 2 minuty restovat klobásu společně s kmínem. Poté přidáme cibuli a česnek a restujeme 5 minut. Přidáme žampiony,zasypeme paprikou, solí a pepřem, promícháme, přidáme sójovou omáčku a podlijeme do dvou třetin vodou.
Krok 3: Přidáme nakrájené stonky libečku a pod pokličkou dusíme slabým varem 15 minut. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
Krok 4: Guláš dochutíme, přidáme nasekaný libeček, promícháme a podáváme. Na přílohu se hodí pečivo, ale i špecle nebo noky.
Zveřejněno 7. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionový guláš s uzeninou a libečkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0y1
Moje poznámka
Žampionový guláš s uzeninou a libečkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0y1
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 14 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 41 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 1 hodinou
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 1 hodinou
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 2 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 2 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 2 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 2 hodinami
Suroviny:
žampióny,
klobása,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
omáčka sojová,
libeček,
pepř mletý,
sůl,
voda
Komentáře (6)
Hned jdu do postupu dopsat,že žampiony příjdou do hrnce po orestování cibule a česneku.Ještě jednou děkuji