Italské hříbkové rizoto
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s houbami, které doplňují bylinky a lanýžový olej.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 146 kJ / 1 469 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,88 g |
| Tuky | 67,81 g |
| Vláknina | 5,46 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 176,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na olivovém oleji zpěníme nasekanou šalotku (má jemnější chuť než obyčejná ostrá cibule) a pak přidáme česnek. Následně přisypeme nepranou rýži Arborio, která se vaří na skus, ale do rýže se na začátku nevlévá příliš tekutiny.
Krok 2: Nejprve rýži restujeme, aby se zrnka hezky obalila olejem a poté podlijeme vínem. Přidáme pepř a sůl, necháme víno odpařit a postupně podléváme vývarem do doby, než bude rýže na skus
Krok 3: Očištěné houby nakrájíme na plátky a orestujeme zvlášť se snítkou tymiánu, nasekaným česnekem a vmícháme je do rýže. Přidáme máslo, část nastrouhaného parmazánu a lehce promícháme. Již nevaříme, aby se nezačal oddělovat tuk, necháme 5 minut zakryté stát a vstřebat tekutinu.
Krok 4: Podáváme posypané zbylým parmazánem a pokapané těsně před servírováním lanýžovým olejem, aby nevyprchala vůně.
Zveřejněno 8. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italské hříbkové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxQpG
Moje poznámka
Italské hříbkové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxQpG
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 6 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 7 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 9 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 12 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 12 hodinami
Suroviny:
rýže,
olej olivový,
cibule šalotka,
víno,
vývar masový,
houby,
tymián,
olej olivový,
máslo,
parmazán,
česnek,
sůl,
pepř bílý,
olej
Komentáře (1)