Kynuté cuketové knedlíky
Cuketa je v kuchyni neuvěřitelně variabilní, a vzhledem k tomu, že ji s úspěchem vypěstuje i zahradník začátečník a to v množství větším než malém, stala se tahle zelenina hitem našich zahrádek. A tak došlo k tomu, že skončila i v knedlíku.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 112 kJ / 1 939 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,03 g |
| Tuky | 14,04 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 264 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 379,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu nakrájíme na kousky a dáme do mixeru. Promixujeme a přidáme vejce a sůl. Rozmixujeme najemno.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, droždí a cukr. Přidáme cuketu a smícháme. Bude to husté, ale cuketa pustí ještě vodu.
Krok 3: Po deseti minutách opět promícháme. Pokud to bude husté přidávejte mléko postupně. Těsto musí být jako na klasické knedlíky.
Krok 4: Může být trochu hustší, při kynutí malinko zřídne. Necháme hodinu kynout. Pak už promísíme na podsypaném vále a zpracujeme dva knedlíky. Přikryjeme je utěrkou a necháme 10 minut kynout.
Krok 5: Můžeme vařit ve vodě 25 minut, v polovině obrátíme ( jestli jsou uvařené zkusíme špejlí). Po uvaření propícháme. Nebo 20 minut v parním hrnci. Obojí jsou dobré.
Proč praskne knedlík při vaření a jak tomu zabránit - rady a tipy
Zveřejněno 13. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté cuketové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBr02
Moje poznámka
Kynuté cuketové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBr02
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Suroviny:
cuketa,
mouka hrubá,
vejce,
droždí sušené,
sůl,
cukr,
mléko
Komentáře (5)