Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Na křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané se zelným salátem, rýží a aromatickou omáčkou, vám připomene chuť Asie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 848 kJ / 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,40 g |
Tuky | 0,98 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 14,53 g |
Sůl | 34,70 g |
Sacharidy | 205,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme vodu (na dvě prsa asi jeden litr), přidáme všechny ingredience na uvaření a přivedeme k varu. Vložíme maso a vaříme 90 minut. Necháme úplně vychladnout (můžeme připravit i den předem). Vývar uschováme.
Krok 2: Zelí nakrájíme na nudličky, mrkev také. Spaříme vařící vodou a necháme 5 minut, pak propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme.
Krok 3: Přidáme sůl, cukr, ocet, sušený česnek, opepříme a pokapeme troškou sezamového oleje. Promícháme a necháme odležet v ledničce (můžeme i přes noc).
Krok 4: Suroviny na omáčku vložíme do hrnce, přidáme část vývaru (podle toho, kolik chceme omáčky) a přivedeme k varu. Zahustíme Solamylem rozpuštěným ve studené vodě a za stálého míchání povaříme.
Krok 5: Smícháme suroviny na obalení, přidáme studenou vodu a rozmícháme - těsto by mělo být trošku hustší než na palačinky.
Krok 6: Vychladlá kachní prsa dobře osušíme. Namočíme v těstíčku spodní částí - kůže musí zůstat suchá.
Krok 7: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje asi 5 minut, dokud není kachna z obou stran zlatavá. Necháme minutku odležet a nakrájíme ostrým nožem na plátky.
Krok 8: Na talíř nandáme rýži, zelný salát, na něj položíme nakrájenou kachnu. Omáčku podáváme v misce zvlášť.
Zveřejněno 1. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Moje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Nejnovější recepty
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 2 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno před 20 hodinami
Domácí meduňkový sirup
Přidáno 11. 6. 2025 07:02
Jahodová palačinková roláda
Přidáno 11. 6. 2025 07:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepková bublanina s jahodami
KamBri před 8 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Nata83 před 12 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Hella před 14 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
OhHelloThere před 16 hodinami
Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Sahula před 17 hodinami
Jogurtový koláč
Sasenka před 17 hodinami
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
MonkaF před 18 hodinami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Jindriskas před 18 hodinami
Cikánské řízečky
HaKos před 20 hodinami
Suroviny:
prsa kachní,
voda,
omáčka sojová,
sůl,
zázvor,
česnek,
víno rýžové,
badyán,
skořice celá,
omáčka sojová,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
česnek sušený,
med,
víno rýžové,
cukr třtinový,
pasta chilli,
pepř,
zázvor sušený,
prsa kachní,
solamyl,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
kypřící prášek,
sůl,
olej,
zelí bílé,
mrkev,
sůl,
cukr,
ocet rýžový,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej sezamový,
rýže
Komentáře (2)