Rychlá prdelačka
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a majoránkou a přidáte uvařené kroupy.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 394 kJ / 2 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,84 g |
Tuky | 143,95 g |
Vláknina | 36,14 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 222,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit ječné kroupy dle návodu na obalu.
Krok 2: Na sádle osmažíme nadrobno oloupanou a nakrájenou cibuli a přidáme jelítkový prejt. Když se rozpustí, přidáme nakrájený nebo prolisovaný česnek, v dlaních promnutou majoránku a zalijeme 1 l vody.
Krok 3: Uvařené a propláchnuté kroupy zamícháme do polévky. Na závěr polévku osolíme a opepříme dle chuti.
Krok 4: Podáváme ozdobené nasekanou jarní cibulkou.
Zveřejněno 14. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Moje poznámka
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 16 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno před 21 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeská kulajda
Sahula před 1 hodinou
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 2 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 3 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 3 hodinami
Švestková povidla
MAMA9903 před 9 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 10 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 11 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 11 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 12 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 13 hodinami
Suroviny:
prejt,
sádlo,
cibule,
kroupy ječné,
česnek,
majoránka,
cibulka jarní,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (7)
Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5