Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové
Netradiční štrúdl z dvojího těsta podle babičky moderátorky Terezy Bebarové si můžeme teď upéct i my. Máslové těsto po ztuhnutí rozválíme, naplníme nastrouhanými jablky, rozinkami a skořicí. Před pečením jej potřeme mlékem a posypeme sekanými vlašáky.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 711 kJ / 2 560 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,97 g |
| Tuky | 153,82 g |
| Vláknina | 23,80 g |
| Cholesterol | 697 mg |
| Sodík | 660 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 243,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na 1. těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a dáme vychladit do ledničky.
Krok 2: Suroviny na těsto č. 2 zpracujeme, také dáme na chvíli ve fólii vychladit, poté vyklopíme na vál a rozválíme. Rozválíme i první těsto (před válením pomoučíme, ať se nám nelepí na váleček), přiložíme na druhé těsto a společně srolujeme.
Krok 3: Srolované těsto necháme ztuhnout v lednici. Mezitím, co tuhne, jablka očistíme a nastrouháme.
Krok 4: Ztuhlé těsto rozdělíme na 2-3 díly. Jednotlivé díly rozválíme, posypeme lehce strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí a rozinkami.
Krok 5: Záviny zatočíme, potřeme mlékem, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a pečeme na horkovzduch při 180 °C zhruba 45 minut.
Zveřejněno 6. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0m5
Moje poznámka
Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0m5
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 10 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 11 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 13 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 5 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 6 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 7 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 8 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 8 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 8 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 9 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 12 hodinami
Koprová polévka
Jikaprg před 13 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 13 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
mléko,
vejce,
sůl,
jablko,
rozinky,
strouhanka,
skořice mletá,
mléko,
ořechy vlašské
Komentáře (1)