Španělské fazole se zeleninou a chorizem
Velmi nenáročné jídlo, na které můžete spotřebovat různé zbytky zeleniny, co najdete doma. Zprudka je orestujte, vmíchejte k nim fazole a kukuřici, dochuťte kořením a můžete podávat. S čerstvým pečivem nebo tortillou budete mít raz dva skvělou večeři.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 776 kJ / 1 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,32 g |
Tuky | 33,83 g |
Vláknina | 171,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 804 mg |
Sůl | 2,58 g |
Sacharidy | 216,35 g |
Postup přípravy
na sítu a necháme okapat. Fazole scedíme a propláchneme. Klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme klobásu a mrkev a ještě chvilku mícháme. Přidáme ostatní zeleninu a dle potřeby mírně podlijeme. Osolíme a přidáme obě pasty, za občasného promíchání podusíme zeleninu na skus. Krok 3: Nakonec přidáme fazole, kukuřici, krátce necháme přejít varem a dochutíme pepřem, solí nebo chilli. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, pečivem dle chuti nebo tortillami.
Zveřejněno 9. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské fazole se zeleninou a chorizem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BgN
Moje poznámka
Španělské fazole se zeleninou a chorizem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BgN
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 2 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 12 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 38 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Suroviny:
olej olivový,
cibule,
klobása chorizo,
česnek,
mrkev,
celer,
kapie červená,
rajče cherry,
fazole červené sterilované,
kukuřice mražená,
pasta rajčatová,
pasta papriková,
sůl,
pepř mletý,
chilli
Komentáře (3)