Kuře s bylinkami, pečené na másle

cathleen Kuchařka: cathleen

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

kuřecí čtvrtky
sůl
pepř
čerstvý tymián
majoránka
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Čtvrtky překrojíme na menší kousky, jsou rychleji upečené. Osolíme je, opepříme a vetřeme do nich majoránku.

  2. Pekáček vymázneme máslem, poklademe několika větvičkami tymiánu a na ně naskládáme kousky kuřete. Můžeme malinko podlít vodou nebo zeleninovým vývarem (používám třeba vývar z odřezků zeleniny, které mám v mrazáku - různé košťály atd.).

  3. Maso poklademe kousíčky másla a upečeme na 180°C. Během pečení poléváme máslovým vývarem zpod kuřete. Podáváme s brambory.

Poznámka

Bylinky obměňuji podle chuti, ale vždycky tak, aby jich nebylo hodně a jejich chutě se nepřebíjely. Máslo nenahrazuji jiným tukem, kuře jím pěkně voní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře s bylinkami, pečené na másle

  • zizala zizala

    1974andrea: Provensálské koření nekupuju, používám vlastní směs provensálských bylin ;-):-p

    cathleen: Když ho miluješ, není co řešit :-)) Tymián snesu i sušený, musí se ho dát méně :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    zizala, 1974andrea: a provensálské nejí můj muž. Asi nejradši mám taky ten rozmarýn nebo i tymián, ale jedině čerstvý. Ten miluju, zato sušený mi nechutná.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    1974andrea, zizala: momentálně na skladě není, ale ještě zbyl poslední dočervena vysmažený vepřový řízek (dodělávaný v PH) - k nahlédnutí u včerejšího receptu:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    zizala:Provensálské koření si vždycky musím prosít přes cedník, nemám v něm ráda fenyklová semínka:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    1974andrea: Taky peču víc do červena a máme rádi i směs provensálských bylin :-p:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    :yes: Já bych prosila kuřátko víc vypečené :-D A osobně mám na kuře z bylinek nejradši rozmarýn:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    zizala: no, my asi taky :-8 co nejjednodušší chutě, člověk si to pak opravdu vychutná:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Takhle ho máme nejraději :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené kuře na tymiánu pečené kuřecí čtvrtky na másle pečené kuře na bylinkách rychle pečené kuře pečené kuře na másle pečené kuře z mrazáku bylinkové máslo na kuře kure na provensalskych bylinkach řízky dodělávané v troubě recepty kuře na masle pečené bylinkové kuře s máslem kuřecí čtvrtky pečené na másle pečené kuře na bilinkovem na masle kuře na bylinkovém másle kureci ctvrtky na masle kureci rizky pecene na másle kuře pečené na másle pečené kuře na provensálských bylinek kuře na másle kuře na tymiánu a rozmarýn

Zapomněl/a jsem heslo