Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka na mexický způsob

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 592 kJ /
620 kcal
Bílkoviny16,63 g
Tuky8,98 g
Vláknina13,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy113,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek nasekáme nebo prolisujeme. V širším hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a zpěníme do sklovita. Krok 2: K základu přidáme rajčatový protlak, trochu soli a mletého koriandru a krátce restujeme, aby se vůně koření rozvinula. Přidáme sekaná rajčata a přilijeme polovinu vývaru. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Krok 3: Fazole ze slaného nálevu scedíme a propláchneme, papriku nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce přidáme fazole, kukuřici a nakrájenou papriku, promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Krok 4: Podle požadované hustoty dolijeme zbytek vývaru, dochutíme solí a pepřem, případně přidáme trochu jalapeňos papriček pro pikantnost. Krok 5: Polévku krátce povaříme, odstavíme a necháme chvíli odležet, aby se chutě propojily.

Zveřejněno 5. 2. 2019

Poznámka autorky mika59

Jalapeños papričku můžeme v tomto receptu nahradit kajenským pepřem. Můžeme ho přidat v kroku č.2 spolu s dalším kořením. Kajenský pepř je výrazně silnější než jalapeños paprička, proto ho přidáváme po malých dávkách a průběžně ochutnáváme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wL98

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wL98

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: Výborná polévka, dělám podobnou. :-K

Andyscha: Moc děkuji:-K:-K

Výborná polévka :-K. Dala jsem jak červené, tak bílé fazole, taky jsem dala červenou a žlutou papriku, je pěkně barevná a určitě uvařím zas :-).

Tématické fráze:
fazolová polévka, fazolová polévka recept, pikantní mexická fazolová polévka, mexická fazolová polévka, polévky recepty, recept fazolová polévka, recept na fazolovou polévku, recepty na polévky, recepty fazolová polévka, mexická polévka fazolová recept, recepty polévky, mexické fazole, fazole na mexicky zpusob, recept fazolovou polévku, fazolová polévka z fazolí z konzervy, fazolová polévka z konzervy, recept na mexické pikantní fazole, fazole recept, mexické fazole recept, mexické recepty

Suroviny:
fazole ve slaném nálevu, rajče sekané, kukuřice mražená, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, protlak rajčatový, koriandr sušený, olej, paprička jalapeňos, vývar masový, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]