Zakysaná bramboračka na způsob kulajdy

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Polévky 7 názorů

Suroviny

4 brambory
1 mrkev
kousek celeru
petržel
hrášek
kukuřice ( nemusí být)
houby ( mražené, čerstvé popř. sušené)
250 ml zakysané smetany nebo kefíru
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
sůl
1 l vody nebo vývaru
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si pokrájíme na kostičky a spolu s houbami, hráškem a kořením dáme vařit do vody nebo vývaru.

  2. Když je vše skoro měkké, přimícháme prohřátou smetanu promíchanou s moukou, dochutíme a provaříme.

  3. Nakonec přidáme posekaný čerstvý kopr.

Poznámka

Já jsem použila houby mražené, měla jsem směs křemenáčů a kovářů, takže polévka je tmavá. Pokud použijete jiné houby, bude světlejší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zakysaná bramboračka na způsob kulajdy

Tématické fráze: kulajda ze zakysane smetany bramboračka s hráškem kulajda se zakysanou smetanou kulajda s zakysanou smetanou kulajda ze sakysané smetany staročeská kulajda se zakysanou smetanou kulajda z kyšky recepty kulajda kulajda se zakysanou kulajda recept kulajda ze zeleniny bramboračka se smetanou recept bramboracka zakysana smetana kulajda ze zakysanou smetanou bramboračka z kefíru bramboračka ze zakysané smetany kulajda z čerstvých hub bramboracka zakysana smetana zimni bramboracka zakysaná smetana do kulajdy

Zapomněl/a jsem heslo