Zakysaná bramboračka na způsob kulajdy

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Polévky 7 názorů

Suroviny

4 brambory
1 mrkev
kousek celeru
petržel
hrášek
kukuřice ( nemusí být)
houby ( mražené, čerstvé popř. sušené)
250 ml zakysané smetany nebo kefíru
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
sůl
1 l vody nebo vývaru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si pokrájíme na kostičky a spolu s houbami, hráškem a kořením dáme vařit do vody nebo vývaru.

  2. Když je vše skoro měkké, přimícháme prohřátou smetanu promíchanou s moukou, dochutíme a provaříme.

  3. Nakonec přidáme posekaný čerstvý kopr.

Poznámka

Já jsem použila houby mražené, měla jsem směs křemenáčů a kovářů, takže polévka je tmavá. Pokud použijete jiné houby, bude světlejší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zakysaná bramboračka na způsob kulajdy

Tématické fráze: kulajda se zakysanou smetanou kulajda ze zakysane smetany kulajda recept kulajda ze zakysanou smetanou bramboračka s hráškem bramboračka se se zakysanou smetanou bramboračka se zakysanou smetanou kulajda z kyšky kulajda bez zakysane smetany kulajda ze se zakysanou smetanou staročeská kulajda top recept kulajda bez smetany kulajda zakysaná smetana kulajda bez zakysané smetany videorecept braboračka ze ze zakysané smetany kulajda s houbami bez zakysané smetany kulajda z kyšky kulajda s zakysanou smetanou kulajda ze sakysané smetany staročeská kulajda se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo