Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 817 kJ / 1 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,04 g |
Tuky | 122,46 g |
Vláknina | 16,26 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 930 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 31,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky. Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky troska soli korenie olivovy olej, a rychlo ugriloval z obidvoch stran na grille.
Krok 2: Omacka vyzera super prekomplikovana ale take su omacky juznej azie kde sa rozlicne chute pekne spoja a doplnaju. Da sa robit v mixery ale my mame radsej tradicne robenu v maziary je menej cistenia. Zacal som s najtvrdsimi surovinami ako burske oriesky a postupne pridal citronovu travu (da sa nahradit struhanou supou z limetky), galangal ovocne chutiaci zazvor (nemusi byt). Tumeric cerstvy (nahradit susenym) chilli papricky potom salotku a cesnak. Ked treba pridajte olej ako pri vyrobe talianskeho pesta aby to islo lahsie.
Krok 3: Do woku som pridal trosku oleja a roztlacenu zmes som pri stalom miesani oprazil pokial nezacala vonat cca 2 minuty. Pridal nakrajane cherry paradajky trocha podlial pridal thajsku sladku chilli omacku a dusil cca 5 minut. Pridal cerstve bylinky ( cast nechal na ozdobu ) a prilial maly hrncek kokosoveho mlieka a nechal prevarit.
Krok 4: Ked uz exotika tak poriadna, servirovali sme s cierno ryzou, ale pozor na tu potvoru treba ju nechat napucat cez noc alebo robit v tlakovom hrnci. Cast cerstvych byliniek a burskych orieskov sa pouzilo na dekoraciu
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tropicka makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz04
Moje poznámka
Tropicka makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz04
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 5 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno 4. 7. 2025 09:01
Meruňková buchta s drobenkou
Přidáno 3. 7. 2025 13:01
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
Hahan před 33 minutami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 58 minutami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
st3la před 1 hodinou
Tvarohový koláč s mandarinkami
Pavlina13 před 1 hodinou
Květáková polévka
Pavluska75 před 1 hodinou
Smažený květák
Pavluska75 před 1 hodinou
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 5 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 12 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 15 hodinami
Tématické fráze:
makrela,
jak připravit pikles,
pikles recept,
makrela recepty,
makrela recept,
filety z makrely,
recepty makrela,
jak vyfiletovat makrelu,
co je to galangal,
makrela filet recept,
recepty z makrel,
koreni tumeric,
recept makrela,
galangal,
makrela filety recept,
filet makrely recept,
filet z makrely recept,
recept na markelu filety,
filet z makrely,
recepty z galangal
Suroviny:
makrela,
olej olivový,
limetka,
sůl,
pepř,
rajče cherry,
zázvor,
galangal,
tumeric,
cibule šalotka,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
arašídy,
thajská basilka,
koriandr,
omáčka chilli sladká,
tráva citronová,
šťáva limetková,
mléko kokosové
Komentáře (15)
To male rozkrojene co je v strede je dalandan , tzv. kysly pomaranc nahrada za limetku alebo citron.
http://www.velkaepocha.sk/2010091314526/Cerna-ryze...
Galanga to je taky ruzovy zazvor so zvlastnou ovocnou sviezou chutou a nie je taky ostry.Tak isto ma aj lekarske uplatnenie.
Thajska bazalka ma jednu vyhodu voci europskej moze sa varit drzi chut a ma viac chut po licorici ale nahradit europskou a dat az na koniec.
Na tu omacku sa da pozriet aj z hladiska ako chutna zmes liecebnych byliniek a korenin.
http://www.toppotraviny.cz/?article=5630
http://diskuse.doktorka.cz/kde-sezenu-thajske-kore...
www.youtube.com/watch?v=D0OaknSxYNE